Asiakastarina: Meyer Turku Oy – Yhteinen vapaailta tiivistää tiimihenkeä

Vietimme kesäkuun alussa Virkistyspäivää n. 50 hengen porukalla, joka koostui pääasiassa Meyerin telakan sisustussuunnitteluosaston työntekijöistä. Meyerilla tiimipäivät on yleensä vietetty osastoittain, sillä työntekijöiden määrä on niin suuri. Yleensä virkistyspäiviä on n. 2 kertaa vuodessa, ja se on hyvää aikaa rentoutua ja tehdä asioita yhdessä; vapaa-ajalla yhdessä oleminen lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Virkistäytyminen ja yhteishenki ovat Meyerin telakalle todella tärkeitä, sillä kunnianhimoiset projektit ja aikataulut vaativat hyvinvoivaa ja motivoitunutta työvoimaa. Jokainen osasto järjestää omat virkistyspäivänsä, jolloin jokainen virkistyspäivä on oman ryhmänsä näköinen ja oloinen, sillä sama kaava ei käy kaikille. Välillä on myös koko telakan kesken vaikkapa kesäjuhla, johon osallistujia on useampi tuhat henkilöä, mutta lähikollegojen kanssa yhteishenki tiivistyy ja kehittyy helpoiten pienemmällä porukalla. Työkavereita näkee harvoin työn ulkopuolella, joten tiimipäivät tuovat siihen virkistävää vaihtelua ja uutta ulottuvuutta. Myös itse työ saa uutta näkökulmaa, kun kollegat tulevat lähemmin tutuksi ja yhteistyö paranee.

”Löysimme” Virkistyspäivät vanhasta muistista, sillä olen pari vuotta sitten tehnyt Jarmo Mäen kanssa yhteistyötä ja viettänyt virkistyspäivää Nummen Saunalla. Muistin että ilta sujui silloinkin mallikkaasti, joten nyt vietimme virkistyspäivää tutussa paikassa Jarmon avustuksella Virkistyspäivien kautta. Tiesin, että saan hyvää palvelua ja että ennen kaikkea järjestelyt sujuvat nopeasti ja helposti, sillä työkiireet painoivat päälle. Kerroin vain mitä suurin piirtein virkistyspäivältä halusin ja järjestäminen ja organisointi jäivät Virkistyspäiville. Vietimme siis rentoa seurustelu- ja saunailtaa Nummen Saunalla, ohjelmanumerona meillä oli tankofutista ja Patrik Cateringin kautta järjestyi meille tuoreet paikan päällä grillatut herkut.

Päivämme ja iltamme oli rentouttava ja onnistunut. Oli kätevää, kun meidän ei itse tarvinnut murehtia mistään tai organisoida aikatauluja ja ruokavalioita. Tankofutiksen vetäjä jakoi meidät sekaisin joukkueisiin, jolloin vakiintuneet ”kuppikunnatkin” sekoittuivat sopivasti ja meille järjestettiin 10 joukkueen turnaus. Yhteensä turnaus kesti pari tuntia ja karsintojen kautta edettiin taulukossa eteenpäin. Voittaja sai kiiltävän pokaalin, ja vaikka kilpailuhenki hieman syttyikin osalla pelaajista, turnaus oli hulvaton ja leikkimielinen. Nummen Saunalla meillä oli käytössä molemmat puolet, sillä osallistujamäärä vaatii isommat tilat. Sauna- ja seurustelutilat ovat erityisen kätevät, sillä saimme kahdelle puolelle jaettua naisten ja miesten pukuhuoneet ja saunat, mutta muuten vietimme yhteistä aikaa. Nummen Saunalla on todella tilavat ja viihtyisät ulkotilat ja vietimmekin pääasiassa aikaa ulkona pelaillen, seurustellen ja paljussa rusinaksi muuttuen. Sijainti on lähellä keskustaa ja liikkuminen oli helppoa. Ruoat meille tuli pyynnöstäni ennenkin käyttämäni Patrik Cateringin kautta, joka muutenkin kuuluu Virkistyspäivien yhteistyökumppaneihin. Heiltä on aina saanut laadukkaat ja herkulliset ruoat, ja tälläkin kertaa ruoka oli maittavaa ja tuoretta suoraan paikan päällä grillattua. Listalla oli mm. tuoreita salaatteja, grillattua härän entrecotea, ribsejä, wingsejä, grillivihanneksia ja lohkoperunoita sekä muita lisukkeita. Kaiken kaikkiaan virkistyspäivämme oli rentouttava, iloinen ja stressitön. Näillä eväillä on hyvä jatkaa kohti seuraavia työprojekteja! Terveisin, Wilma & Meyer Turku Oy:n sisustussuunnitteluosasto www.meyerturku.fi

>